П`ятниця, 29.03.2024, 09:49
Вітаю Вас Гість | RSS

                      Сайт опорного закладу "Доросинівський ліцей"
  Доросинівської сільської ради Луцького району Волинської області

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:34
Ціна чужої війни

          Вже більше як 30 років минуло з часу війни в Афганістані 1979-1989 років. Здавалося б рани загоїлись, у пам’яті все рідше з’являються страшні спогади… Але для тих, хто там був, воював, бачив смерть товаришів – ця війна не зникла без сліду. Вона ще досі приходить до воїнів – «афганців», то страшним сном, то поглядами з фото загиблих побратимів.

         11 лютого 2020 року в ЗОШ І – ІІІ ст. с. Доросині відбулася зустріч з воїнами -  афганцями, як данина пам’яті всім, хто причетний до героїчної і трагічної афганської війни. До  школи прибули ветерани афганської війни: Шульгач А.Є., Стаднік Р.Р., Будчик П.П., Мартинюк В.В., Троцюк С.А., а також воїни – інтернаціоналісти, які проживають на території Доросинівської ОТГ – Михалюк М.О., Федюк В.М., Пеньков І. В. На зустріч завітав Гулько Г.Я., заступник голови Волинської обласної організації ветеранів України, історик, краєзнавець, заслужений працівник культури України . На заході була присутня сестра Юрія Троцюка Наталія Залізко. Своїми спогадами поділився підполковник,  ветеран афганської війни, випускник нашої школи, Троцюк Сергій Ананійович.

        Ця зустріч традиційна, адже впродовж 23 років в школі проходить баскетбольний турнір пам’яті воїна – афганця Юрія Троцюка, випускника Доросинівської  школи. У турнірі змагалися учні ЗОШ І – ІІІ ст. с.Доросині (І місце), ЗОШ І – ІІІ ст. с.Березолуки (ІІ місце),  ЗОШ І-ІІІ ст. с.Береськ (ІІІ місце) та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Ясенівка (ІV місце).  Голова Рожищенської спілки ветеранів Афганістану Шульгач Анатолій Євгенович вручив перехідний кубок, медалі та грамоти  учасникам турніру від імені Григорія Григоровича Павловича, голови Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та баскетбольні м’ячі від районної спілки.

       Нинішня зустріч проходила вперше на теренах новоствореної Доросинівської ОТГ. З вітальним словом виступив голова ОТГ Касянчук Микола Володимирович, який вручив матеріальну допомогу ветеранам, які проживають на території ОТГ та мамі Юрія Троцюка Катерині Євсіївні.

        Учасники зустрічі переглянули літературно – музичну композицію «Ціна чужої війни», де звучали пісні у виконанні культпрацівників Доросинівської ОТГ,  учениці 6 класу ЗОШ І-ІІІ ст..с. Ворончин Матвійчук Оксани, учнів ЗОШ І-ІІІ ст.. с. Доросині Віннік Дарини та Глинюк Ліни. З вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор школи Троцюк Я. М., який подякував воїнам – афганцям за моральну та матеріальну підтримку нашого турніру. Шульгач Анатолій Євгенович від імені Української спілки ветеранів Афганістану  нагородив Ярослава Миколайовича Троцюка медаллю «За благодійність».

      Учасники зустрічі переглянули виставку книг українського поета, прозаїка, ветерана війни в Афганістані Василя Слапчука, організовану шкільним бібліотекарем Вавренчук Світланою Федорівною та сільським бібліотекарем Костюшко Тамарою Ананівною.

      Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять  Юрія Троцюка а учасники військово- патріотичної гри «Сокіл» («Джура») поклали квіти до меморіальної дошки та на могилу героя.

Переглядів: 344 | Додав: Ярослав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz