Вівторок, 07.05.2024, 00:23
Вітаю Вас Гість | RSS

                      Сайт опорного закладу "Доросинівський ліцей"
  Доросинівської сільської ради Луцького району Волинської області

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:17
Урочини з нагоди відкриття меморіальної дошки Андрію Зайцю

     11 жовтня 2016 року, напередодні Дня захисника України, в ЗОШ І – ІІІ ст. с. Доросині відбувся урочистий мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки Андрію Зайцю, котрий загинув на сході України, захищаючи територіальну цілісність нашої незалежної держави.

     Воєн без смертей не буває. Проте кожна мати, відправляючи свого сина у «гарячі точки» все ж сподівається, що її дім омине лихо, що її дитина обов’язково повернеться в родину живою та неушкодженою.

     23 липня 2015 року страшна й безжальна звістка за лічені хвилини облетіла весь Рожищенський район і наше село; БМП, в якій їхав Андрій Заєць, попала під обстріл сепаратистів неподалік Станиці Луганської, 27 – річний сержант загинув віт тяжкого осколкового поранення в голову.

     Аби увічнити пам'ять Андрія на відкриття пам’ятної дошки прийшли односельці, його родина, учасники АТО, друзі, знайомі. А також долучилися Віктор Косарик – сільський голова, Андрій Музика – голова районної ради, Інна Гайворонська – голова райдержадміністрації, Василь Масюк – виконувач обов’язків начальника відділу освіти та молоді РДА, Олег Алексєєв – військовий комісар району, Геннадій Гулько – відомий волинський краєзнавець.

     На подвір'ї школи, під мелодію «Плине кача» Глинюк Руслан, Никитюк Ігор та Фуга Роман відкрили меморіальну дошку на його честь, яку виготовили місцеві жителі Сергій Третяк, Святослав Чабанчук, Віталій та Валентин Трачуки, Олександр Шпак. Священник місцевого храму отець Євгеній освятив пам’ятну дошку і всі присутні в пошані та молитві схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за самостійність і незалежність України.

     Найвищою нагородою тих, хто уцілів, - є життя, а для загиблих – пам'ять. Пам'ять! Гірка пам'ять війни! Вона ніколи не згасне. Єдине, усім нам під силу – це мовчки віддати честь Патріоту, що поклав найцінніше, - власне життя, - за Україну, за мир для своїх дітей і зробити все можливе, аби пам'ять про Героя жила вічно, щоб ця жертва не була даремною.

Моя Україно! Ти сильна й багата,

У тебе мільйони найкращих синів

І мова твоя, солов’їна й крилата,

Ще світу покаже величний мотив.

Моя Україно народ мій коханий,

Брати – українці, мої земляки!

Здоров'я і щастя вам, рідні краяни,

Добробуту, миру на довгі роки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 428 | Додав: Ярослав | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz