П`ятниця, 26.04.2024, 13:22
Вітаю Вас Гість | RSS

                      Сайт опорного закладу "Доросинівський ліцей"
  Доросинівської сільської ради Луцького району Волинської області

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


08:07
Кращий читач району

НАПИСАТИ про Тамару Федчук нам запропонувала заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Світлана Матвійчук. Юна чи­тачка з Доросинь представляла наш район на обласному конкурсі «Най­кращий читач Волині-2016».

На конкурсі Тамара презентувала свою улюблену книгу - «Зустріч на Босому мосту» Надії Гуменюк та власні доробки, адже сплела з соломки двох головних героїв - собаку Цеза­ря і кота Боніфація. І хоч дівчинці не вдало­ся повторити успіх нашої іншої землячки Вікторії Сендецької, яка в 2013 році була на цьому конкурсі першою, зате збагатилася новим досвідом. Згідно з жеребкуванням, Тамарі випало виступати тридцятою, остан­ньою за рахунком. Тож тепер знає, що за­порука успіху в конкурсі - це ще й терп­лячість та уміння подолати хвилювання.

З цікавістю переглядаю читацький що­денник Тамари, який також слід було пред­ставити на конкурс. Його сторінки запов­нені записами про прочитані книги. Тут і «Джеймс і гігантський персик» Роальда Дала, і «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому» Івана Андрусяка, і «Еміль і детективи» Емілія Кестнера, і «Пригоди в кукурудзі» Всеволода Нестайка, і багато-багато інших. Улюблені Тамарині жанри -фантастика, пригоди та детективи. На моє зауваження, що серед цих книг багато нових видань, Тамара не по-дитячому муд­ро розмірковує:

- У старих виданнях малюнків майже немає, але бібліотекар мені підказує, що ця книжка цікава. Не завжди нова книжка, хоча й гарно розмальована, виявляється цікавою.

З бібліотекарями дівчинка має дружні стосунки. У районній дитячій бібліотеці навіть дозволяють бабусі брати для внуч­ки цікаві книжки.

Тамара має й інші захоплення. Тато читає англійською і її привчає, а ще від нього полюбила дивитися футбол і навіть їздила до Луцька на матч «Волинь» -«Зоря». Стурбувало її фінансове станови­ще нашого футбольного клубу.

-     Я думаю, якби кожен волинянин здав по 10 грн, - каже Тамара Федчук, - то мож­на було б погасити усі борги команди, і вона продовжувала б грати   у вищій лізі.

Від мами Тамара навчилася вишивати (на фото на задньому плані - власноруч ви­шиті картини), плести з бісеру, в'язати спи­цями. Соломкоплетінню вчиться на гуртку в Олени Капустинської. А ще ж у навчанні, до якого шестикласниця ЗОШ І-ІІІ ступе­ня с. Доросині ставиться надзвичайно серйозно - з 2 класу вона відмінниця. Тому підготовка до конкурсу юної читачки не потребувала надмірних зусиль і від бібліотекаря Тамари Костюшко.

-     Моя тезка - мов губка, легко вбирає все почуте, прислуховується до порад, - говорить вона. - А таких читачів, як Тама­ра, і справді треба пошукати. Книжка Лесі Українки, якою нагородили Тамару, думаю, зацікавить ЇЇ долею цієї мужньої жінки, до­
дасть віри у себе  та свої сили.

Раїса Мацюк

(«Наш край» №16 від 21 квітня 2016 року)

Переглядів: 377 | Додав: Кравчень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz