Субота, 27.04.2024, 04:15
Вітаю Вас Гість | RSS

                      Сайт опорного закладу "Доросинівський ліцей"
  Доросинівської сільської ради Луцького району Волинської області

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:59
Перемогли тоді, переможемо й тепер!

       Вперше Україна разом з європейськими країнами відзначала 8 травня День пам’яті і примирення, щоб ніколи не забувати про жертви Другої світової війни, в якій загинуло понад півсотні мільйонів людей в усіх країнах світу, з яких кожен п’ятий, на жаль, - з України. У цих травневих днях – пам'ять багатьох поколінь, біль українських сімей, а ще – гіркота сьогоднішніх втрат українських родин.

       Аби скласти велику шану усім, хто боровся і бореться за мир, за майбутнє нашої держави, доросинівці 9 травня прийшли до обеліска Слави, щоб відзначити День пам’яті та примирення, 70-у річницю перемоги над нацизмом у Європі.

      На грудях учасників зібрання – символи нашої пам’яті – червоні маки. Спеціально до цього дня їх виготовили власними руками учні ЗОШ І – ІІІ ст.. с. До росині.

     Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих односельчан та зачитали їхні імена Миджга О., Папущак А., Михалюк Л. Покладено майбутніми захисниками Вітчизни гірлянду пам’яті до підніжжя Обеліска, пам’ятника воїну афганцю Юрію Троцюку. Також у весняне небо полетіли символічні жовті та сині кульки пам’яті про загиблих під час війни.

     З вдячним словом до тих, хто воював за мир, звернувся сільський голова Вавренчук М. М.. Настоятель місцевого храму отець Євгеній відслужив панахиду за убієнних. Жителька села Банада Н. М. прочитала свій вірш. Учні школи тримали портрети земляків – учасників Другої світової війни.  

      Цього року, з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом, ми на весь голос промовляємо: «Пам’ятаємо. Перемагаємо.»

      Ми пам’ятаємо якою страшною трагедією для українців була друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Слава Україні!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 463 | Додав: Ярослав26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz